14:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Storfors AIK - Ohtana/Aapua FF

På Hedens IP vinner Storfors mot OAFF med klara 5-1 (3-0)
Storfors inleder bra och OA får mest försvara sig. I den 11:e minuten frispelas en SAIK:are men skottet går rakt på Felle. Nästa friläge kommer i den 15:e minuten när Isak Olofsson kommer fri mot Felle, rundar honom och från snäv vinkel sätter han in 1-0 via bortre stolpen. SAIK fortsätter att rulla boll och OA får mestadels jaga boll och motståndare. Nästa friläge kommer i den 30:e minuten där skottet smiter utanför stolpen. OAFF:s enda läge i första halvlek har Johannes Pekkari som tar sig igenom och trängd av en försvarare skjuter han utanför. I den 34:e minuten blir det rörigt i OA:s straffområde där ett skott täcks i stolpen men på returen kan Peter Berglund enkelt slå in 2-0. Två minuter senare är samme Peter Berglund framme igen och sätter halvtidsresultatet 3-0, vilket är rättvisa paussiffror.

Andra halvlek inleds bättre av OA och spelet är klart jämnare. Ändå får SAIK ett friläge redan i inledningen som Felle styr bort. I den 58:e minuten kommer SAIK på högerkanten och på inspelet är Jonathan Eriksson först och sätter in 4-0. SAIK fortsätter med sitt fina spel och i den 74:e minuten kommer man i en kontring, friläge och 5-0 genom Hampus Hedqvist. OAFF lyfter sig sista kvarten och i den 76:e minuten skarvar Adam snyggt bollen över försvaret till en löpande Johannes Pekkari som med ett vänsterskott får in bollen till reducering 5-1. Nästa läge har Borri i den 83:e minuten när han spelas fram men skottet från 12-13 meter går över. SAIK har också några chanser och prickar stolpen i både 85:e och 87:e minuten. Sista läget blir OA.s när Johannes Pekkari slår på ett skott mot ena krysset men målvakten hinner kasta sig och styr bollen till hörna. Efter 93 minuter går slutsignalen och matchen slutar 5-1.

Sett över hela matchen är 5-1 siffror som speglar matchen. I OAFF går plussen idag till backlinjens Nls Kenttä, mittfältets Johan Svanlöv och forwarden Johannes Pekkari. Fina inhopp av Johan Pantzare och Johannes Pääjärvi. I Storfors går plussen till mittfältarna Marcus Fahlgren Hällström och Filip Berglund samt farlige forwarden Peter Berglund.